fbpx

Nintendo kondigt live-action Zelda film aan

The Legend of Zelda

Het is geen verrassing dat Nintendo al lang ambities heeft om een live-action film van The Legend of Zelda te maken. Nintendo-baas Shigeru Miyamoto heeft op X (voorheen Twitter) eindelijk bekendgemaakt dat The Legend of Zelda-film in de maak is. En Nintendo werkt daarvoor samen met Sony Pictures.

Miyamoto wordt de producer van de film, samen met Avi Arad, de voormalige chief creative officer bij Marvel Entertainment. De live-action film wordt helemaal gemaakt door Nintendo en Arad Productions. Regisseur van dienst wordt de Amerikaanse Wes Ball, bekend van de Maze Runner-trilogie.


De productie van de film wordt gefinancierd door Nintendo en Sony Pictures, waarbij Nintendo meer dan 50% van de kosten voor zijn rekening neemt.

De film is volgens Miyamoto al heel lang in de maak. Zo vertelt hij dat hij al jaren aan een The Legend of Zelda film sleutelt, samen met Avi Arad. De actieve ontwikkeling is onlangs gestart.

The Legend of Zelda wordt de eerste échte Hollywood-productie van Nintendo, aangezien The Super Mario Bros. Movie een co-productie was van Nintendo en Illumination (Minions, Despicable Me).

Een reactie achterlaten