fbpx

Nintendo kondigt levenslange garantie op Joy-Cons aan

Schermafbeelding 2023 04 05 om 23.29.02

Heb jij Nintendo Switch controllers die geplaagd worden door stick drift? Dan kan je die nu gratis laten herstellen. Testaankoop meldt dat Nintendo door herhaaldelijke acties nu een levenslange garantie voor de controllers heeft aangekondigd.

Na de launch van de Nintendo Switch in maart 2017 doken de eerste gevallen van Joy-Con drift snel op. Hierbij blijft je personage op het scherm bewegen zonder dat je de stick aanraakt. De interne componenten van de joysticks zouden te snel defect zijn en op die manier drift veroorzaken.


Joy-Con drift werd al snel een wereldwijd probleem. In de VS beloofde Nintendo al in 2018 gratis herstel als gevolg van een collectieve rechtsvordering, maar in Europa bleef het stil. Daarom schoten ook verschillende Europese organisaties in actie.

Onder druk van consumentenorganisaties uit onder andere België, Nederland en Frankrijk legde ook Europa een formele klacht neer bij het Consumer Protection Cooperation Network (CPCN). Die stelde bijgevolg een onderzoek in.

Testaankoop heeft nu bekendgemaakt dat Nintendo de eisen van het CPCN heeft ingewilligd. Joy-Cons die last hebben van het driftprobleem, kunnen voortaan levenslang gratis hersteld worden.

Leuk nieuws: er is geen aankoopbewijs meer nodig. Zelfs controllers die je nog ergens in de kast hebt liggen, kunnen dus kosteloos gerepareerd worden. Het enige wat je moet doen, is de klantenservice van Nintendo contacteren.

Een reactie achterlaten