fbpx

‘Nintendo heeft Switch 2 achter gesloten deuren getoond op Gamescom’

Nintendo Switch 2

De geruchten over de opvolger van de Nintendo Switch zitten opnieuw in een stroomversnelling. Zo zou Nintendo zijn nieuwe console aan verschillende studio’s getoond hebben achter gesloten deuren op Gamescom.

Volgens Eurogamer zou Nintendo in Keulen presentaties hebben gegeven aan verschillende studio’s en ook tech demo’s getoond om de kracht van het toestel te tonen.


Eén van de demo’s zou een verbeterde versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild geweest zijn, die ontwikkeld was om de krachtigere specs van de console in de kijker te zetten. Eurogamer wijst er wel op dat het ging om een tech demo en waarschijnlijk dus slechts een portie van de game. Er zijn immers geen aanwijzing dat een upgrade van Breath of the Wild naar de opvolger van de Switch komt.

Opvallend is trouwens dat website VGC het verhaal van Eurogamer bevestigt. De outlet vermeldt zelfs dat ook dat The Matrix Awakens Unreal Engine 5 tech demo van Epic Games op het toestel kon draaien. De demo werd in eerste instantie getoond om de kracht van next-gen consoles zoals de PS5 en Xbox Series X te demonstreren. Volgens VGC zou de demo zelfs gebruik maken van Nvidia DLSS upscaling technology en advanced ray tracing. Waardoor de opvolger van de Switch een enorm krachtige console wordt.

Hoewel Nintendo zelf nog met geen woord gerept heeft over de nieuwe console, verwachten talloze fans de opvolger van de Nintendo Switch in 2024. De uitgever liet weten dat-ie de transitie naar de nieuwe console zo vlot mogelijk wil maken.

Een reactie achterlaten