fbpx

Nintendo hack blijkt groter dan gedacht: 300.000 accounts getroffen

nintendo hack

In april liet Nintendo weten dat hackers toegang hadden gekregen tot de Nintendo Network IDs. De uitgever heeft nu bekendgemaakt dat het de hack onderschat heeft: er zijn niet 160.000, maar 300.000 accounts getroffen. Een slordige 140.000 extra dus. Misschien toch even je wachtwoord dubbelchecken voor de zekerheid?

In de meeste gevallen werd simpelweg ingelogd op de accounts zonder medeweten van de eigenaars. Bij een aantal gebruikers werden aankopen gedaan zonder hun toestemming. Nintendo heeft van alle getroffen accounts het paswoord gereset en een mail of waarschuwing uitgestuurd naar die getroffen gebruikers.


Merk wel op dat het enkel gaat om Nintendo Network IDs. Dat zijn accounts die vooral gebruikt werden voor het bestaan de Nintendo Switch. Uiteraard is het zo dat je je NNID kon koppelen aan je Nintendo account voor de Switch. Indien je bij slachtoffers hoort, zou je paswoord ondertussen gereset moeten zijn. Maar misschien toch even dubbelchecken.

Nintendo heeft ondertussen laten weten dat de aankopen door hackers gaat terugbetalen. De uitgever belooft bijgevolg zijn beveiliging van de accounts te versterken en verontschuldigt zich voor aan de getroffen gamers.

Wil je toch je Nintendo-account nog beter beschermen? Dan kan je de tweestapsverificatie inschakelen. De nodige richtlijnen daarvoor vind je hier.

Een reactie achterlaten