fbpx

Nintendo briefte Activision vorig jaar al over Switch 2

Nintendo Switch 2

Uitgever Nintendo heeft Activision Blizzard vorig jaar al ingelicht over zijn nieuwe console. Dat blijkt uit interne document van Activision die aan bod kwamen tijdens de rechtszaak over de overname van de uitgever door Microsoft.

Filmwebsite The Verge kon de documenten inkijken en schrijft dat Activision medewerkers, waaronder grote baas Bobby Kotick, een meeting hadden met vertegenwoordigers van Nintendo, waaronder president Shuntaro Furukawa, op 15 december 2022. Het onderwerp van de meeting was de opvolger van de Nintendo Switch.


Ter voorbereiding van de meeting had Activision-medewerker Chris Schnakenberg een korte briefing doorgestuurd naar Kotick. Daaruit bleek dat de performance van de nieuwe console gelijkaardig zou zijn aan die van de PS4 en Xbox One.

Schnakenberg schreef in zijn mail dat Activision allicht interessante titels kon maken voor de next-gen Switch, gezien het toestel qua performance dicht aanleunt bij Gen8 platformen. In dat opzicht zou het handig zijn om nu al toegang te hebben tot de hardware prototypes van de console.

Toen Kotick in juli verscheen als getuige tijdens een hoorzitting in de rechtszaak, zei hij dat hij niet op de hoogte was van de specs voor de nieuwe Switch.

Nu steeds meer details over de opvolger van de Nintendo Switch lekken, houdt Nintendo het toestel hopelijk niet te lang meer geheim. Wij zijn alvast benieuwd naar de console.

Een reactie achterlaten