fbpx

Nintendo belooft aantrekkelijke voordelen bij Switch Online

De online service voor de Nintendo Switch brengt naast voice chat en online spelen ook nog andere voordelen. De service die normaal eind vorig jaar moest uitkomen, werd uitgesteld naar september dit jaar. Die extra ontwikkelingstijd zal de moeite lonen volgens Tatsumi Kimishima, de CEO van Nintendo. 

Tijdens een Q&A met investeerders lichtte Kimishima toe dat Nintendo’s ambities hoog zijn voor de service. De online dienst moet een invloed hebben op hoe en welke games er gespeeld worden. Door aantrekkelijke producten aan te bieden, wil het spelers overtuigen tot een aankoop van het abonnement. 


Wat het bedrijf specifiek onder producten verstaat? Dat laten ze voorlopig in het midden. Uit de Q&A kwam wel duidelijk naar voor dat Nintendo hint naar ‘een nieuw soort producten’ die ze gaan aanbieden via de online dienst. 

Takahashi, de Managing Executive, doet er nog een schep bovenop. Volgens hem is de volgende aankondiging over de betaaldienst eentje dat het wachten meer dan waard is. 

Voorlopig is het online spelen van Switch games nog volledig gratis. Nintendo maakte bekend dat een lidmaatschap van een maand 3,99 euro kost. De abonnementen van drie maanden en twaalf maanden kosten respectievelijk 7,99 euro en 19,99 euro.  

Een reactie achterlaten