fbpx

Nights of Azure II: Bride of the New Moon

De eerste Nights of Azure was een meer dan degelijke JRPG. Ontwikkelaar Gust mixte een licht-vs-donker-verhaal met een vette soundtrack, voegde er een harem pikante anime-dames aan toe en overgoot het geheel met die typisch Japanse humor. Meer van dat in deel 2, al introduceert de actie-RPG ook nieuwe elementen.

Hoewel de Night Lord uitgebeend is, staat er een nieuw kwaad voor de deur. Nieuwe slechterik van dienst is de Moon Queen die de wereld in permanente duisternis wil hullen. En dat moeten Aluche en haar bondgenotes koste wat kost voorkomen. Geen wereldschokkend verhaal dus, al zit de kracht ‘m vooral in de onderlinge relaties van de volledig vrouwelijke cast. De personages worden voldoende uitgediept via dialogen die variëren van awkward tot amusant en ontroerend. Natuurlijk staan de dames ook garant voor de nodige fan-service, maar het wordt nooit extreem. Verwacht ook niet te veel grafische krachtpatserij, want de titel volgt de stijl van de Tales-reeks.

Zoals in deel 1 zal je het gros van je tijd fiends om zeep helpen met de hulp van Servans, Pokémon-achtige wezentjes. Je kan er dit keer maar twee meenemen, want ook je bondgenotes staan je bij op het slagveld. Dat levert minder strategische keuzes op, maar je krijgt wel coole duoaanvallen in de plaats. Een heus spektakel, al is het spijtig dat onze Nintendo Switch vaak moeite heeft om de hectische gevechten zonder framedrops in beeld te brengen. Daarnaast moet je weten dat Nights of Azure 2 een in-game timer heeft zoals bij Lightning Returns. Tijdens elk chapter krijg je maar een beperkt aantal pogingen om queesten af te ronden en eindbazen te verslaan. Wij kwamen zelden in tijdnood en kregen altijd netjes alles afgewerkt, maar gamers die niet houden van task management zijn bij dezen gewaarschuwd.

[thb_gap height=”30″]
7.0
  • coole finishers
  • character design
  • soundtrack
  • minder strategisch

BESLUIT

Een reactie achterlaten