fbpx

Nieuwe update voegt pay-to-win toe aan Black Ops 4

Black Ops 4

De nieuwste update van Call of Duty: Black Ops 4 is op ontevredenheid gebotst van de fans. Hoewel de patch een paar leuke toevoegingen naar de game brengt, zoals Contracts in multiplayer, zijn vooral Blackjack’s Stashes een bron van controverse.

Blackjack’s Stashes zijn een nieuwe toevoeging aan Blackout, de game’s Battle Royale modus. Spelers kunnen zo’n Stash slechts één keer per Blackout-potje vrijspelen. Wat erin zit, hangt van jouw Black Market inventaris af. Als je bijvoorbeeld het Vendetta wapen hebt vrijgespeeld via de Black Market, kan je het oprapen via een Blackjack Stash in Blackout.


Opvallend is wel dat niemand anders wapens kan oppakken uit jouw Stash. Even wat wapens delen met je maten is dus niet mogelijk. Enkel de speler die de Stash laat droppen, kan er wapens uithalen. Anderen moeten het doen met het schiettuig dat ze vinden op de map.

En daar begint de controverse. De beste wapens in de Blackout-modus zitten op die manier achter een paywall en zijn enkel te ontgrendelen door spelers die ze vrijgespeeld – of beter: gekocht – hebben via de Black Market Reserves. Iets wat de balans – en het eerlijke, sportieve spel – in de modus compleet om zeep helpt.

Geen wonder dat de community woedend is op ontwikkelaar Treyarch. Op de subreddit van Black Ops 4 regent het berichten waarin fans onvrede uiten. Of de ontwikkelaar zijn beslissing zal terugdraaien valt nog te zien. De community is er in ieder geval absoluut niet tevreden mee.

Een reactie achterlaten