fbpx

Nieuwe Transformers film doet het met prehistorische beesten

Beast Wars

Was je grote fan van Beast Wars? Dan moet je zeker de volgende Transformers film in de gaten houden. Die prent gaat door het leven als Transformers: Rise of the Beast en brengt de Beast Wars spin-off weer tot leven.

Hoewel de film zich niet afspeelt tijdens de prehistorie zoals de animatieserie, zullen we wel een paar bekende gezichten zien. Het nieuwe hoofdstuk gaat van start in 1994, zo’n 7 jaar na de gebeurtenissen van Bumblebee. De film speelt zich gedeeltelijk af in New York, al zijn er ook scènes die plaatsvinden op Machu Picchu in Peru.


Wie de franchise een beetje gevolgd heeft, weet dat de strijd tussen de Autobots en de Decepticons zo goed als verteld is. Regisseur Steven Caple Jr. en producent Lorenzo Di Bonaventura vonden het daarom tijd voor nieuwe helden. Enter de Maximals, de Predacons en de Terrorcons.

Voor de Maximals weten we dat de valk Airazor, de neushoorn Rhinox en de gorilla Optimus Primal geïntroduceerd worden. Over de Predacons werd voorlopig nog niets gelost, maar we weten wel dat Terrorcon Scourge, de bad guy uit de Beast Wars comic die transformeert in een sprinkhaan, de slechterik wordt in Transformers: Rise of the Beast. Ook Scourge’s onderdaan Nightbird is van de partij, al transformeert die in een Nissan GT-R.

Ondanks alle nieuwe robots, zullen oude bekenden Optimus Prime, Bumblebee, Mirage en Arcee ook te zien zijn. Zoals gewoonlijk transformeert Optimus Prime in de bekende truck en krijgt Bumblebee het uiterlijk van een Camaro Z28. Mirage is een Porsche 911 in voertuigmodus en de vrouwelijke Arcee transformeert in een Ducati.

Hoe het verhaal de Autobots en de Maximals en ook hun rivalen, de Decepticons en Predacons, zal samenbrengen? Dat is op dit moment nog niet duidelijk. Enige waar wij onze vingers voor kruisen, is dat de film zijn inspiratiebron Beast Wars eer aandoet.

Een reactie achterlaten