fbpx

Nieuwe Splinter Cell op komst?

Momenteel circuleren op het wereldwijde web heel wat geruchten over een nieuwe Splinter Cell. Aanleiding is een nieuw handelsmerk dat Ubisoft heeft geregistreerd voor de reeks. Opvallend: de dag dat het document goedgekeurd werd, stuurde Ubisoft Middle East een tweet de wereld in, waarin een Sam Fisher-skin voor Ghost Recon Wildlands te zien is. Toeval of niet?

De registratie voor het nieuwe handelsmerk werd al een tijdje geleden ingediend: op 15 mei 2017. Merkwaardig is dat het niet om een hernieuwing gaat, maar dat Ubisoft een compleet nieuw handelsmerk voor Splinter Cell heeft geregistreerd. Het is dus mogelijk dat er nieuwe game in de maak is.


De aanvraag werd goedgekeurd op 18 mei 2017, wat ook te zien is op het document. Niet toevallig ook de dag dat Ubisoft Middle East de volgende tweet de wereld instuurde:

In de video zien we Ghost Recon Wildlands, al draagt het hoofdpersonage de 4th Echelon outfit van Sam Fisher uit Splinter Cell: Blacklist. Natuurlijk kan dit ook gewoon een dlc worden voor Wildlands, maar het is al van 2013 geleden dat er nog een Splinter Cell verschenen is. De kans dat er een nieuwe titel in de maak is, is dus niet onbestaande.

Tot slot nog dit: in augustus vorig jaar postten enkelen forumgangers van NeoGAF al dat er een nieuwe Splinter Cell in de maak zou zijn. Sterker nog: de stem van Sam Fisher zou opnieuw verzorgd worden door Michael Ironside, die ook de originele trilogie ingesproken heeft.

Of al deze elementen uiteindelijk tot een nieuwe Splinter Cell zullen leiden, dat valt nog af te wachten. Misschien vindt de onthulling plaats op E3 als traditionele verrassing om de personconferentie af te sluiten? We zullen het volgende maandag weten.

Een reactie achterlaten