fbpx

Nieuwe roguelite MythForce is geïnspireerd door cartoons uit de 80’s

De cartoons van de jaren ’80 waren fantastisch om te kijken. Dat vinden de jongens van Beamdog ook en pakken daarom uit met Mythforce. Het wordt een roguelite rpg die je in first-person stijl. En zoals je in de trailer kan zien, is hij geïnspireerd door cartoons als Thundercats, He-man and the Masters of the Universe en meer.

De visuele stijl ziet er alvast fantastisch uit. In Mythforce hanteer je zwaarden en magie en moet je allerlei monsters in first-person te lijf te gaan. Zo zak je, alleen of in co-op af naar het Castle of Evil, een kerker die elke speelsessie verandert.


Tijdens je avontuur doorheen het kasteel, splijt je schedels van geanimeerde skeletten of zet je orks in vuur en vlam met dodelijke spreuken. Uiteraard wordt je sterker tijdens je missie en kan je tal van nieuwe slag- en steekwapens, magische spells en andere artefacten oppikken.

Cool is dat elk personage een unieke vechtstijl heeft. Zo is er Victoria the Knight, Rico the Rogue, Maggie the Mage, and Hawkins the Hunter. Samen moeten deze helden het opnemen tegen de Vampierenkoning Daedalus.

De Engelse ontwikkelaar Beamdog kennen we vooral van het remasteren van RPG-klassiekers als Baldur’s Gate, Baldur’s Gate II en Neverwinter Nights. Mythforce wordt hun eerst eigen IP.

Op 20 april kan je de game al spelen in early access op pc (via de Epic Game Store). Of de game ook naar consoles komt, is nog niet bekend…

Een reactie achterlaten