fbpx

Nieuwe Resident Evil bioscoopfilm wordt een reboot

Resident evil film

Zin in een Resident Evil-film waar Milla Jovovich niet in meespeelt? Dan moet je zeker de nieuwe filmreboot van Capcoms horrorreeks in de gaten houden. Die belooft namelijk een origineverhaal die zijn inspiratie haalt bij de games. En de cast is trouwens ook niet mis.

Voor de Resident Evil rebootfilm werkt schrijver en regisseur Johannes Roberts (47 Meters Down) samen met Constantin Film om een origineverhaal te creëren dat zich afspeelt in het Raccoon City anno 1998. De man belooft een film te maken die de games van Capcom alle eer aandoet en op basis van de eerste castleden ziet dat er niet slecht uit. Zo hebben we:


  • Kaya Scodelario (Maze Runner) als Claire Redfield
  • Hannah John-Kamen (Ant-Man) als Jill Valentine
  • Robbie Amell (Upload) als Chris Redfield
  • Tom Hopper (The Umbrella Academy) als Wesker
  • Avan Jogia (Zombieland: Double Tap) als Leon Kennedy
  • Neal McDonough (Yellowstone) als William Birkin

Regisseur Roberts is alvast enthousiast en wil echt een Resident Evil film maken waar de fans van de games ook naar uitkijken:

“Met deze film wil ik echt terugkeren naar de sfeer van de eerste twee games. Ik wil graag de brute, angstaanjagende beleving creëren die ik ervoer toen ik die games voor het eerst speelde. Tegelijkertijd is het de bedoeling om een menselijk verhaal te vertellen in een stad die ten dode opgeschreven, zodat de film zowel relevant als herkenbaar is voor het hedendaagse publiek.”

Of Roberts daarin slaagt, valt nog te zien. Maar de set-up ziet er alvast behoorlijk krachtig uit. Wie heeft er zin in een film die de games van weleer tot leven brengt?

Een reactie achterlaten