fbpx

Nieuwe PS5 update laat je het licht van de console aanpassen

PS5 update discord

Sony heeft enkele features bekendgemaakt die deel uitmaken van de volgende firmware update voor PlayStation 5. Zo zal je binnenkort de het licht van de console kunnen aanpassen en krijgt de audio van de DualSense een stevige update.

De update voegt de optie toe om het consolelicht aan te passen. Zo kan je kiezen tussen helder, medium en gedimd. Het lichteffect volledig uitschakelen is geen optie.


De audio-verbetering van de DualSense is ook een blikvanger. Zo kan de speaker nu geluiden afspelen op een hoger volume, maar ook met een meer heldere toon. De microfoon krijgt op zijn beurt een upgrade via AI om noise cancelling efficiënter te maken, waardoor het indrukken van de knoppen of muziek op de achtergrond veel minder hoorbaar zijn tijdens een chat.

Verder krijgt de Share Screen functie een paar toevoegingen. Wanneer een speler bijvoorbeeld zijn/haar scherm deelt voor anderen om mee te kijken, kunnen de kijkers interactief deelnemen aan de streamen. Zo kunnen ze tekenen op het scherm of emoji’s sturen meer. Op die manier kan het publiek helpen bij eventuele hints of elementen die de speler gemist heeft.

Wanneer de update komt is nog niet bekend. Wie deelneemt aan Sony’s bètaprogramma kan de update wel al doorvoeren.

Een reactie achterlaten