fbpx

Nieuwe ‘PS5 Slim’ is niet heel veel kleiner dan oude PS5

PS5 slim vs PS5

Sony heeft de eerste exemplaren van het nieuwe PS5-model opgestuurd naar een handvol tech reviewers, met verschillende vergelijkingsvideo’s als resultaat. Uit die video’s blijkt dat de nieuwe compactere PS5 – die onofficieel PS5 Slim wordt genoemd – niet heel veel kleiner is dan de originele PS5.

De beste vergelijkingsvideo op dit moment is die van de Amerikaan Dave2D. Hij zet beide consoles naast elkaar en toont dat het verschil in formaat en gewicht best meevalt. Terwijl de disc-versie van de originele PS5 3.9 kg weegt, doet het nieuwe model het met 3.2 kg.


De YouTuber haalt ook de faceplates van de nieuwe PS5 en toont hoe je de schijflezer gemakkelijk kan bevestigen en verwijderen. Opvallend: de nieuwe PS5 heeft twee verschillende soorten faceplates. Terwijl de bovenste een glanzende afwerking hebben, zijn de onderste mat. En dat vindt hij maar niets.

Volgens andere tech reviewers is ook het stroomverbruik identiek aan die van de originele PS5, ondanks de compactere afmetingen. Wat wil zeggen dat de nieuwe PS5 nog steeds gebruik maakt van dezelfde processor. Ook het geluidsniveau zou identiek zijn aan dat van de oude PS5.

Dat er geen voet in de doos zit om de PS5 rechtop te zetten, vindt de YouTuber ook spijtig. Sony levert enkel een houdertje om de console in horizontale positie te ondersteunen. De verticale stand kan je apart kopen voor €30.

Vanaf november is het nieuwe PS5-model te koop in de VS. Het oude model wordt niet langer geproduceerd en zal vervangen worden door deze nieuwe compactere versie.

Wanneer Sony de verkoop start in Europa is nog niet bekend. Op dit moment kan je de console nog niet preorderen op PlayStation Direct.

Een reactie achterlaten