fbpx

Nieuwe PS4 firmware update zorgt voor problemen

De nieuwste firmware update voor de PS4 zorgt voor problemen. Verschillende gebruikers meldden dat ze hun PS4 na de update niet meer opgestart kregen. Het probleem is niet hardwarematig, gezien het probleem zowel bij de gewone PS4 als de PS4 Pro voorkomt.

Als je de update nog niet hebt gedaan, is het misschien beter om nog even te wachten tot Sony het probleem heeft aangepakt. Heb je ‘m toch al gedaan en loopt je PS4 vast, dan kan je met onderstaande oplossingen misschien aan de slag:


  • Zet je PS4 uit door de Aan-knop lang in te drukken. Daarna kan je ‘m in veilige modus booten door de aan-knop ingedrukt te houden tot-ie twee keer piept. Eens in veilige modus, herstel je de opslag, start je ‘m opnieuw op,  boot dan opnieuw  in veilige modus en installeer dan de update.
  • Verbreek de internetconnectie (router uitschakelen als je via WiFi op het internet gaat, anders internetkabel uittrekken) en boot de console op in veilige modus. Herstel vervolgens de database via het menu, daarna kan je weer je internet inschakelen en updaten.

Let wel, deze oplossingen zijn een hulp geweest voor enkele gebruikers maar het kan dus dat het bij jou niet werkt. En de methodes die hierboven staan, zijn natuurlijk op eigen risico.

Een reactie achterlaten