fbpx

‘Nieuwe Nintendo console verschijnt in tweede helft van 2024’

nintendo switch 2

Nintendo brengt zijn nieuwe console uit in de tweede helft van 2024. Dat hebben verschillende bronnen aan vgc.com bevestigt. De details zijn schaars, maar alles wijst erop dat het een rechtstreekse opvolger wordt van de Nintendo Switch.

Volgens de website heeft Nintendo al verschillende dev kits uitgestuurd naar studio’s. Zo zou de nieuwe console net zoals de huidige Switch een handheld modus hebben. Mogen we rekenen op een krachtigere versie van de Switch? Alles wijst erop.


Een andere bron van VGC liet vallen dat de nieuwe console nog steeds een cartridge slot heeft voor fysieke games. Of het toestel ook cartridges van de Switch kan lezen, is onbekend. Details voor andere features, zoals algemene backwards compatibility, zijn eveneens onbekend.

In tegenstelling tot het meest recente OLED-model, zou de nieuwe console echter een LCD-scherm hebben. Nintendo zou die keuze gemaakt hebben om de kosten te drukken.  Op die manier kan Nintendo een grotere opslag kunnen voorzien, wat nodig is voor games met HD-texturen.

De vraag is natuurlijk waarom Nintendo zo lang wacht met de launch van de console. Volgens de bronnen van VGC zou Nintendo dat doen om ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad van de console is bij de launch en zo de problemen die de PS5 en Xbox Series hadden te vermijden.

Een reactie achterlaten