fbpx

Nieuwe NieR-game nu al in de maak

In een interview met het Japanse gaming magazine Dengeki PlayStation, heeft NieR Producer Yosuke Saito laten vallen dat er al gewerkt wordt aan de volgende NieR-game. Niet zo verrassend, want NieR: Automata overtrof alle verwachtingen van Square Enix. De game ging 2 miljoen keer over de toonbank.

De uitgever schoot dus meteen opnieuw in actie door afgelopen september een vacature voor NieR scenarist online te zetten. De persoon in kwestie zou het team helpen bij de ontwikkeling van de wereld, verschillende missies en de setting. En daar wordt nu al aan gewerkt. Tijdens het interview zei Saito het volgende:


“Wij zijn al druk bezig met het voorbereiden van de setting. Maar dat had je natuurlijk al kunnen raden toen we de vacature online gooiden.”

Of de excentrieke gameregisseur Yoko Taro opnieuw aan het roer staat van het project, kon Saito niet met zekerheid zeggen. Al zou de man wel meewerken aan het project:

“Hij werkt mee… of dat wil ik althans geloven. Taro-san zegt altijd dat-ie eender wat wil doen, zolang-ie er maar voor betaald wordt. En dan wil hij ook alleen doen, wat hij wil doen.”

Of Platinum Games opnieuw de gevechten zal verzorgen, is niet geweten, al gokken wij dat Square Enix met een sequel niet echt risico’s wil nemen door een andere developer te kiezen. Dat gezegd zijnde, vinden wij het al cool dat er een nieuwe NieR in ontwikkeling is. Laat maar komen.

Een reactie achterlaten