fbpx

Nieuwe Need for Speed verschijnt nog dit jaar

Need for Speed

Dit jaar blaast Need for Speed 25 kaarsjes uit. Zo’n mijlpaal laat passeren zonder het te vieren zou vreemd zijn, dus heeft uitgever EA alvast een nieuwe Need for Speed aangekondigd. De game verschijnt dit najaar, al zullen we de racer niet te zien krijgen op E3.

Het nieuws komt er via een blogpost van Ben Walke van DICE. Walke vindt dat het 25-jarig bestaan van de reeks gevierd moet worden met een uitblinker. Het team heeft daarom zeer hard nagedacht over wat Need for Speed betekent voor de fans. En wat de formule in de toekomst zal betekenen. Klinkt dus alsof het team zich laat inspireren door de oude games, terwijl ze toch een nieuwe twist aan de formule willen geven.


Wees gerust, het basisconcept – scheuren met getunede bolides – zit nog steeds in de DNA van Need for Speed. Zonder die twee elementen zou volgens Walke Need for Speed niet bestaan. Toch legt hij uit dat Need for Speed groot geworden is door de integratie van tal van andere aspecten. Het doel is dan ook om de som daarvan te injecteren in het nieuwste deel van de reeks.

Helaas zullen we daar het resultaat nog niet van zien tijdens EA Play. Het team is wel iets aan het klaarstomen aan het publiek te tonen, maar zal de deadline van E3 niet halen. Zoals veel developers dat tegenwoordig doen, wil het NFS-team pas beelden laten als de presentatie volledig op punt staat. Misschien al eind juni. Misschien nog iets later.

Dat er eind dit jaar een nieuwe Need for Speed in de rekken ligt, staat wel buiten kijf.

Een reactie achterlaten