fbpx

Nieuwe multiplayershooter World War 3 aangekondigd

Shooters met een Battle Royale modus schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Ook ontwikkelaar The Farm 51, bekend van de psychologische thriller Get Even, wil een stukje van de taart en heeft daarom World War 3 aangekondigd, een online shooter die tactiek en realisme naar het Battle Royale-genre wil brengen.

World War 3 is eigenlijk niet zo heel verschillend van Battlefield 4. De game heeft een Warzone modus, compleet met infanterie en voertuigen, die gelijkaardig is aan Conquest uit de franchise van DICE.


Volgens The Farm 51 ligt de nadruk bij World War 3 veel meer op tactisch teamwerk. Zo moet je in de Battle Royale Recon modus samenwerken om een belangrijk doelwit gevangen te nemen in een vijandelijke omgeving. Het doel is dus om ware reddingsoperaties uit oorlogen te simuleren.

De makers beweren dan ook dat ze het meest realistische kogel-versus-pantser-systeem in de geschiedenis van shooters hebben. Hoe dat de gameplay zal beïnvloeden is niet duidelijk, al kan het zijn dat een kogelvrije vest betekent dat je niet meteen getroffen bent.

Daarnaast wil The Farm 51 ook zoveel mogelijk echte legers en locaties, onder andere de steden Warschau, Berlijn en Moskou, namaken. Bovendien kunnen spelers kiezen voor hun eigen nationale leger, wat hun vaderlandsliefde moet triggeren. Klink alvast cool.

World War 3 komt nog dit jaar naar Steam via Early Access. Over een release op andere platformen is nog niets geweten.

Een reactie achterlaten