fbpx

Nieuwe info en screens van Final Fantasy XV

Square Enix heeft een bulk aan nieuwe info en screenshots gelost van Final Fantasy XV, die nieuwe personages, features en battle-moves introduceren. Hieronder vind je alle details.

Nieuwe personages:


Iris Amicitia

Iris

Iris is de jongere zus van Gladiolus. Ze ontsnapte uit de Capital City toen die aangevallen werd door troepen van het Niflheim Empire en woont nu in de stad Lustullum. De jongedame kent Noctis en Ignis al van kinds af aan, zoals te zien is in de anime Brotherhood: Final Fantasy XV. Iris is een sterk meisje en ziet altijd het positieve in elke situatie.

Ravus Nox Fleuret

Ravus

De oudere broer van Lunafreya. Hij was ooit een burger van het Tenebrae Kingdom, maar is overgelopen naar Niflheim Empire. Ravus heeft ook een rol in Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Dialoogkeuzes:

Dialoog

In Final Fantasy XV zal je af en toe dialoogkeuzes voorgeschoteld krijgen. Hoe je antwoordt zal het verdere verloop van de conversatie bepalen, al zijn er waarschijnlijke geen gevolgen op lange termijn.

Shops

Tijdens je avontuur zal je verschillende shops tegenkomen, die er allemaal anders uitzien. Leuk detail: afhankelijk van wat je in de rekken vindt, kan je al afleiden in wat voor shop je terechtgekomen bent.

Item shops:

Shops1

In gewone winkels kan je alle benodigdheden vinden voor je reis. Van helende potions tot ingrediënten om een heerlijke maaltijd te bereiden. Je vindt het er allemaal.

Diners

Diner

Bij Diners kan je terecht om je maag te vullen of simpelweg om jobs te accepteren. Naast het hoofdverhaal heb je verschillende zijmissies, zoals de Mob Hunts. Tijdens deze missies kan je gevaarlijke monsters te lijf gaan. Als beloning krijg je vaak item die haast nergens anders te vinden zijn. Op monsterjacht gaan is dus de boodschap.

Weapon shops

Weapon

In weapon shops kan je een waaier aan wapens terugvinden. Natuurlijk heeft elke winkel een aander aanbod, dus je zal een beetje moeten rondreizen om de beste snijtuigen te vinden.

Tankstations

Regalia

De regalia is je belangrijkste vervoermiddel in Final Fantasy XV en zoals in het echte leven heeft ook deze auto benzine nodig om te blijven bollen. Hou die benzinemeter dus goed in ’t oog.

Battle features

Link Attacks

Final Fantasy introduceert voor de main cast van Final Fantasy XV Link Attacks, die automatisch activeren als aan bepaalde voorwaarden voldaan is. Voor elk personage zijn er verschillende variaties beschikbaar.

Noctis kan bijvoorbeeld met Ignis linken voor een dodelijke speeraanval. Daarnaast kan de prins ook met Gladio een coole back-attack uitvoeren vanuit de lucht. Op de screens hieronder zie je de combo-aanval met Gladio.

Gladio

Gladio 2

Battle Commands

Tot slot zijn er dan ook nog de Battle Commands, die je toelaten om personages specifieke orders te geven. Zo kan Prompto een Star Shell laten afvuren, die vijanden afleidt, zodat ze niet meer bewegen. Gladio kan dan weer Tempest, een area-of-effect-aanval loslaten op omringende vijanden en Ignis kan dolken naar de zwakke plekken van monsters gooien zodat Noctis ze daarna kan aanvallen.

PromptoGladio 3Ignis

Een hele lading nieuwigheden dus, waardoor het wachten op Final Fantasy XV weer een beetje draaglijker wordt. 30 september kunnen we er eindelijk mee de slag.

Een reactie achterlaten