fbpx

Nieuwe details van piratengame Skull & Bones gelekt

Skull & Bones

Wanneer we het ruime sop van Skull & Bones eindelijk mogen trotseren? Daar rept Ubisoft voorlopig met geen woord over. De game is sinds zijn aankondiging in 2017 al verschillende keer uitgesteld om uiteindelijk doodgezwegen te worden. Dankzij klokkenluider Tom Henderson zijn echter heel wat nieuwe details van de piratengame opgedoken.

Hoewel gamejournalist Henderson een sterke reputatie heeft als het op leaks uit de industrie aankomt, zijn geen van de onderstaande details bevestigd door Ubisoft zelf. Neem ze dus gerust met een korrel zeezout.


Volgens Henderson moet de speler in Skull & Bones een piratenlegende opbouwen. Je start als povere schavuit op een fictief pirateneiland en moet vervolgens een vlot bouwen met gevonden materialen. Eenmaal je meerdere grondstoffen verzameld hebt, kan je een visserssloep in elkaar timmeren, waarmee je de open zee kan trotseren en missies uitvoeren.

De game speelt zich af in de Indische Oceaan, rond een pirateneiland gemodelleerd naar Madagaskar. Wanneer je aan land bent, kan je op het eiland nieuwe opdrachten aannemen, schuilplaatsen bezoeken en meer. Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken dat de game te hard lijkt op Assassin’s Creed, want er zou geen combat of parkour zijn als je aan land bent.

Indien je missies tot een goed einde brengt, krijg je een betere reputatie en word je beloond met zowel materialen als goudstukken. De progressie in de game hangt dus nauw samen met je verdienste van allerlei opdrachten zoals raids, de verkoop van handelswaar en het plunderen van vestingen.

Heb je genoeg goud? Dan kan je een heus schip laten bouwen. Enige wat je daarvoor nodig hebt is een ontwerp en een hoop grondstoffen zoals hout, metaal etc. Cool is dat er drie verschillende categorieën zijn – cargo, combat en exploratie – die telkens opgedeeld zijn in 5 tiers.

Mocht je uiteindelijk sterkere vijanden tegenkomen of meer goederen willen vervoeren, dan kan je je schip upgraden met bepantsering, een uitbreiding van het ruim, krachtigere kanonnen en nog veel meer. Verder is het mogelijk om je zeilen en roer aan te passen naar wens.

Nu nog een releasedatum en een nieuwe trailer, graag, Ubisoft!

Een reactie achterlaten