fbpx

Nieuwe Call of Duty duikt op met codenaam The Red Door

The Red Door

Via de Xbox Store is vermoedelijk de nieuwste telg in de Call of Duty reeks opgedoken. De game draagt momenteel de codenaam The Red Door, maar lekte eerder deze maand ook al via de PlayStation Store. Met de ietwat onhandige ID als ‘EP0002-CUSA20074_00-COD2020INTALPHA1’ ging het duidelijk om een Call of Duty, al is van die beschrijving op de Xbox Store niets te vinden.

Het hoeft niet te verrassen dat de game beschreven wordt als een shooter uitgegeven door Activision. De game krijgt zelfs een M-rating of ‘Mature’ rating, wat doorgaans voor alle Call of Duty titels zo is. Verder is de game zo’n 81,65 Gb groot, wat gezien de inclusie van Warzone niet zo irreëel lijkt.


Al blijft dat logo toch iets eigenaardigs hebben. Het sleutelgat heeft de vorm van een rode zon wat een verwijzing naar het Verre Oosten kan zijn. Ook het vloerpatroon heeft iets Aziatisch. De titel zou wel eens kunnen verwijzen naar de tekst van ‘Paint it Black’, de hit die The Rolling Stones hadden ten tijde van het Vietnamconflict.

De beschrijving lijkt echter niet op die van Call of Duty, maar eerder op een game zoals Control. Check zelf:

‘There is more than one truth. If you go looking for answers, be ready to question everything and accept that nothing will ever be the same. The Red Door awaits, do you dare step through it?’

Call of Duty 2020 zou zich dit jaar zou afspelen tijdens de Koude Oorlog en gedeeltelijk tijdens de Vietnam-oorlog. Er doen geruchten de ronde dat uitgever Actvision de nieuwe Call of Duty zal onthullen via een live-event in Warzone. Waarschijnlijk bij de aftrap van seizoen 5. Daarnaast hebben spelers verschillende in-game verwijzingen gevonden naar de Koude Oorlog en Frank Woods, de kerel uit de originele Black Ops.

De nieuwe Call of Duty zou trouwens officieel Black Ops Cold War heten. Misschien is The Red Door dus eerder een verwijzing naar de onthulling in plaats van naar de game zelf? Hopelijk weten we binnenkort meer.

Een reactie achterlaten