fbpx

Nieuwe Alien game allicht onthuld op The Game Awards

Alien: Blackout

Momenteel staat het internet in rep en roer. De reden? Alien: Blackout, een nieuwe Alien-game die vermoedelijk wordt aangekondigd tijdens The Game Awards op 6 december. Er zijn genoeg aanwijzingen om het gerucht aannemelijk te maken. Laten we even kijken.

Vorige week hadden ijverige internetspeurneuzen een handelsmerk gespot van 20th Century Fox. Dat handelsmerk bleek te zijn voor Alien: Blackout. Volgens het document een compleet nieuwe game in de Alien-franchise.


Plots werd een tweet van Geoff Keighley, grote man achter de The Game Awards, veel duidelijker. Op 2 november stuurde hij namelijk dit bericht de wereld in:

Lijkt verdacht veel op het lettertype dat ook gebruikt wordt door Weyland-Yutani, de multinational uit de Alien-films, die de Xenomorphs wil gebruiken ten voordele van de mens. Nu rest de vraag natuurlijk wie de game in elkaar zou boksen. Maar ook daar is al een antwoord op.

Het lijkt erop dat de game in ontwikkeling is bij Cold Iron, de studio die gekocht werd door FoxNext, een dochterfirma van 20th Century Fox. De Alien-game in ontwikkeling is een shooter voor consoles en pc, volgens de website van Cold Iron.

Hoe het ook zij, we zullen het weten op 6 december. Wij hopen alleen dat het geen herhaling wordt van Aliens: Colonial Marines als het inderdaad om een shooter gaat.

Een reactie achterlaten