fbpx

‘Next-gen showcases vinden vroeger plaats door annulatie E3’

PS5 xbox

De annulatie van E3 2020 is misschien niet zo’n slechte zaak. Nu de belangrijkste gamebeurs van het jaar is geschrapt, werden alle uitgevers gedwongen om hun next-gen onthullingen en demo’s te herzien. Volgens een analist met insiderinformatie zouden heel veel next-gen onthullingen vervroegd zijn. De eerste échte next-gen showcase komt er zelfs al binnenkort aan.

En nee, dan hebben we het niet over de droge technische uiteenzetting die Sony hield over de PS5, maar een échte next-gen showcase waarbij we ook gameplay te zien krijgen. Volgens Daniel Ahmad, senior analist van Niko Partners, staan de komende maanden heel wat online onthullingen en presentaties op de agenda.


Zo beweert de man dat tal van presentaties verschoven zijn naar een datum buiten de E3-week, waarbij sommige veel vroeger en anderen dan weer veel later vallen:

Ook onthullingen die weinig te maken hebben met next-gen, zoals reveals van nieuwe titels of verse gameplay van reeds aangekondigde games, zullen dit jaar veel vroeger of later vallen. Verder beweert Ahmad dat er tijdens de E3-week uiteraard nog extra nieuws zal opduiken, al moeten we er rekening mee houden dat de maatregelen tegen Covid-19 blijvend roet in het eten kunnen gooien. Het is dus mogelijk dat er veel last-minute afgelastingen zijn.

Eerlijk gezegd houden wij daar al een maand rekening mee, al gokken we dat we de eerste aankondigingen pas eind mei zullen zien. De Covid-19 pandemie heeft namelijk de marketingstrategieën van uitgevers stevig overhoop gegooid, waardoor ze zich flexibel moeten opstellen. Tel daarbij dat uitgevers vaak een zo groot mogelijk publiek in één klap willen bereiken. Houd er dus rekening mee dat er niets vastligt, en dat we mogelijks nog heel lang moeten wachten.

Een reactie achterlaten