fbpx

‘PlayStation 5 console lanceert midden november’

PS5 Xbox Series X

Volgens een nieuw rapport zal de PlayStation 5 lanceren in het midden van november en de Xbox Series X de eerste week van november. Dat hebben we uiteraard al vaker gehoord, al zijn daar deze keer directe bewijzen voor.

Volgens de Britse website Videogameschronicle, kortweg VGC, heeft Sony een stevig marketingbudget ingeboekt bij verschillende Engelse retailers. De reclamecampagnes werden gereserveerd voor 13 tot 20 november. Dus het is perfect mogelijk dat de PS5 tijdens die dagen verschijnt. VGC kreeg de info te horen van verschillende bronnen uit de retailsector. Ook meerdere developers lijken de timing te bevestigen.


Opvallend is dat de website ook de plannen van Microsoft doorgespeeld kreeg. Zo zou Microsoft de volledige maand november inplannen voor Xbox Series X marketing. En moesten ontwikkelaars bij de uitgever zich voorbereiden op een launch in de eerste week van november. Het Xbox personeel verwacht de PS5 namelijk in de week van 13 november. Door een week eerder te lanceren, zou Microsoft een kleine voorsprong hebben in de sales.

Volgens VGC bereiden alle retailers zich voor op een PS5 launch mid-november. Al kan COVID-19 daar nog een stokje voor steken. Zowel Sony als Microsoft houden de evolutie van de epidemie nauwlettend in de gaten en zullen de releasedatum en prijs pas communiceren als ze helemaal zeker zijn dat die kan doorgaan. Een opflakkering van het virus en bijhorende maatregelen zou immers een stevige impact hebben op de bevoorrading van fysieke en online winkels.

Maar goed, een launch in november dus voor beide next-gen consoles. Perfecte timing of niet?

 

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Naar verwachting. Ik heb mij ook de XH900 besteld waarover jullie eerder bericht hebben dat hij PS5 ready is nadat mijn mooie KDL 52 inch het ineens begeven had. Dus ik ben helemaal klaar 🙂

Een reactie achterlaten