fbpx

Next-gen versie Call of Duty: Black Ops Cold War wordt duurder

Black Ops

Heel wat uitgevers hebben al aangegeven dat next-gen games duurder worden dan de huidige generatie. Ook Activision volgt die trend met Call of Duty: Black Ops Cold War. Zo is de adviesprijs van de game op PS5 en Xbox Series X 69,99 euro, terwijl de huidige consoleversie 10 euro goedkoper is.

Activision kondigde tegelijk aan dat het géén gratis next-gen upgrade aanbiedt voor wie Call of Duty: Black Ops Cold War bezit op huidige consoles. Wie de game ook op PS5 of Xbox Series X wil spelen, moet sowieso €69,99 betalen als-ie de overstap maakt. Op de PlayStation Store kan je echter wel een cross-gen bundel vinden voor €74,99 die je toegang geeft tot zowel de PS4 als de PS5-versie.


Uitgever Activision laat trouwens weten dat €69,99 de standaard adviesprijs wordt voor al zijn games in de toekomst. Of het nu Call Of Duty, Crash Bandicoot of nog een andere titel is… op next-gen kosten alle titels van de uitgever €69,99 euro.

Allicht zal het prijsverschil weinig uitmaken voor wie meteen een next-gen console in huis haalt. Maar het is interessant om te zien dat verschillende uitgevers de prijs plots verhogen. Ook 2K Games deed het met NBA 2K21. PS5 exclusives zoals Spider-Man: Miles Morales en Ratchet & Clank: Rift Apart staan zelfs €74,99 geprijsd bij verschillende online retailers. Enkel Ubisoft heeft voorlopig laten weten dat de prijs van Assassin’s Creed Valhalla en andere titels op next-gen voorlopig hetzelfde blijft.

Wat denken jullie ervan?

Een reactie achterlaten