fbpx

Netflix cancelt tweede seizoen Resident Evil-serie

Resident evil cancelled

De Resident Evil-serie al volledig uitgekeken en snak je naar meer? Dan heeft Netflix slecht nieuws voor je. Het streamingplatform heeft de reeks geannuleerd, slechts zes weken na de release ervan. Een tweede seizoen van de horrorserie komt er dus niet.

Volgens filmwebsite Deadline werd de beslissing al anderhalve maand na de release genomen, omdat de kijkcijfers tegenvielen in vergelijking met het budget dat erin gepompt was.


Het verhaal van de tv-serie dieper in op het gezin van slechterik Albert Wesker, waarbij zijn dochters allerlei donkere geheimen ontdekken van hun vader.

Resident Evil lanceerde in juli en kreeg al snel rampzalige scores van gebruikers. Sterker, het werd al snel een van de slechtste videogame adaptaties van het streaming platform. Op de website Rotten Tomatoes haalde de reeks bij zijn release slechts een user score van 22%.

Toch was het een beetje te verwachten. De promotietrailers kregen al de kritiek dat ze veel sterk gericht waren op actie en de zombie-apocalyps in plaats van ijzingwekkende spanning en de start van de uitbraak.

Heb jij de serie al gezien? Wat denk jij ervan?

Een reactie achterlaten