fbpx

NES Classic wordt ook officieel in Europa stopgezet

Na de stopzetting bij onze westerburen in de VS, zet Nintendo de productie van de NES Classic Edition ook in Europa stop. “We can confirm that we are no longer manufacturing the Nintendo Classic Mini: NES,” liet een vertegenwoordiger van Nintendo vandaag aan Eurogamer weten. Of die ooit opnieuw wordt opgestart, lijkt erg twijfelachtig.

Het nieuws komt nadat Nintendo bevestigde dat het geen exemplaren meer fabriceert voor de Amerikaanse markt. Dit ondanks de hoge vraag van de consumenten. Nog steeds zijn er lange wachtlijsten van gamers die de NES Classic in huis willen. De prijs van het origineel was €49,99, maar na het nieuws van Nintendo wordt de console voor woekerprijzen verkocht. Op eBay ligt de gemiddelde prijs momenteel op het vijfvoudige.


Waarom Nintendo de productie van de populaire console stopzet is niet bekend. Wil Nintendo dit najaar opnieuw uitpakken met de console of vormt de gemakkelijk te hacken retroconsole een bedreiging voor de digitale NES-games die te koop staan op de Nintendo Store?

Een reactie achterlaten