fbpx

NBA 2K18

De drie zekerheden in het leven: de dood, belastingen en ieder jaar een nieuwe ijzersterke NBA 2K-aflevering. Zelfs met kaper op de kust NBA Live 18 dit jaar mogen de heren van 2K Sports zichzelf op de borst kloppen met hun uitmuntende basketbalsimulator – al stapelen ook enkele niet-onbelangrijke ergernisjes zich op.

Wat de bruisende sfeer, accurate presentatie en actie op het veld betreft, dribbelt 2K Sports de potentiële twijfelaars alweer voorbij met zijn botergladde animaties en NBA-evenbeelden die bulken van de persoonlijkheid. Al moet gezegd dat de Pro Stick-besturing, in combinatie met de nauwgezette timing die vereist is om in de korf te knallen, er niet minder hachelijk op geworden zijn. Niet voor beginners dus.

Maar waar het iedereen om te doen is, is MyCAREER, waarin jouw zelfontworpen James met de pet het moet zien te schoppen tot LeBron James 2.0 in een met melodrama doorspekte verhaalmodus. Dat verloopt ditmaal in de urbane open wereld The Neighborhood waar jij en andere lotgenoten elkaar de loef proberen af te steken – zowel qua skill als qua swag. NBA 2K San Andreas, zeg maar. Best aangenaam vertoeven daar, al begonnen we na een derde tripje richting kapper de eenvoud en snelheid van een aloud menuutje te missen. Bovendien kost zo’n nieuwe snit – of tattoo, of sneakers, of vaardigheid, enzovoort – je virtuele dollars waarvoor je behoorlijk moet grinden of – zucht – in je échte buidel moet tasten. Juist ja, microtransacties zijn schering en inslag in NBA 2K18 en dat vinden wij echt jammer.

Ondanks dat niet-subtiele winstbejag, biedt 2K Sports alweer een slamdunk van een totaalervaring met ambitieuze nieuwigheden, een veelvoud aan modes en verder verfijnde gameplay. Zie het als de LeBron James der basketbalgames: misschien geen prijzen gepakt dit jaar, maar wel nog steeds de beste ter wereld.

[thb_gap height=”30″]
8.4
  • Dieper, bruisender, vloeiender dan ooit
  • Grafisch gespierd
  • Microtransacties bij de vleet
  • Wankele servers

BESLUIT

PS4/Xbox One/PC

Een reactie achterlaten