fbpx

Mortal Shell wordt een krankzinnige Soulsborne game

Gamers die niet vies zijn van een beetje zelfkastijding, moeten Mortal Shell in ’t oog houden. Dat is een duistere, nieuwe actie-RPG van ontwikkelaar Cold Symmetry. De game staat gepland voor de zomer van 2020 en verschijnt voor PS4, Xbox One en pc.

Mortal Shell ging eerst door het leven als Dungeonhaven. Dat de Soulsborne-inspiratie sterk aanwezig is, staat buiten kijf. In deze actie-rpg kruip je in de huid van een levenloos lichaam. Een hoopje spieren dat slechts dient als vat voor hogere wezens. In een gebroken en weerzinwekkende wereld moet jij, in naam van de Duistere Vader, op zoek naar verborgen heiligdommen met fanatieke volgelingen. De gelovigen zullen hun schatten beschermen met al hun macht, maar het is aan jou om hun heilige organen en klieren te oogsten.


Als background lore klinkt dat al best cool, maar het wordt nog beter. Zo kom jij als zielloos lichaam de ronddwalende geesten van overleden krijgers tegen. Als je deze zielen overneemt, word je meteen beloond met al hun wapenkennis en unieke vaardigheden. Een cool concept dus om afwisseling en diepgang toe te voegen aan het vechtsysteem. Zal je nodig hebben trouwens, want bij de minste fout word je genadeloos afgestraft. Een Soulsborne game in hart en nieren dus, die Mortal Shell.

Het concept klinkt nu al episch, al valt natuurlijk nog te zien of de uitwerking ervan even geslaagd is. De trailer is alvast een interessant voorproefje. Wij zijn nu alvast benieuwd naar het eindresultaat.

Een reactie achterlaten