fbpx

Monster Hunter: World

Na een lange tijd bij Nintendo gekampeerd te hebben, maakt Monster Hunter eindelijk zijn comeback op PS4 (en Xbox One). Goed nieuws voor sofajagers: het concept is geen sikkepit veranderd. Je moet nog steeds kolossale lelijkerds opsporen, neerhouwen en uitbenen. Om vervolgens met de gescoorde buit je uitrusting te upgraden. Enkel jaag je nu in een gigantische open wereld. En dat tilt de reeks écht naar een hoger niveau.

Wanneer je Monster Hunter: World in je PS4 schuift, word je meteen weggeblazen door de sublieme graphics. De nieuwe wereld is tot in de kleinste details verzorgd en elke regio heeft zijn eigen fauna, flora en ecosysteem. Een wereld om je aan te vergapen en nog leuker om te verkennen dankzij het complexe leveldesign. Hier geen gesegmenteerde omgevingen, maar één reusachtige regio met verschillende niveaus, duistere grotten en verborgen ruimtes, waar je zelfs na 20 uur vertoeven nog nieuwe dingen ontdekt. De nieuwe spelstructuur zorgt niet alleen voor afwisseling, maar brengt ook dynamiek naar jachtpartijen. Zo kan je niet meer ontglippen aan een dodelijk monster door een laadscherm te activeren. En wanneer er plots een tweede carnivoor opduikt is het helemaal feest.

Die vleeseters zijn stuk voor stuk indrukwekkende en vaak gigantische monsters, met elk hun eigen gedragspatronen en dodelijke aanvallen. Gelukkig ben jij een onbevreesde, getrainde hunter. Na een uitgebreide character creator mag je kiezen uit een shitload aan slachtwapens. Meteen een tactische keuze, want er zijn weinig games waarin wapens zo’n unieke feel hebben als in Monster Hunter: World. Aanvallen zijn snel geleerd, al is de besturing flink wennen door de overload aan menu’s. Gelukkig is je trouwe Palico (zeg maar computergestuurde jachthulpje) ditmaal competent genoeg om voor een degelijke afleiding te zorgen. Of je kan altijd een SOS-vuurpijl lanceren om hulp in te roepen van andere spelers, want samen een fors monster neerhalen geeft een fantastisch gevoel. Let wel: Monster Hunter blijft een game waarin grinden centraal staat. Je zal dus herhaaldelijk missies voltooien om de beste uitrusting vrij te spelen. Maar zelfs dan geeft elke gevelde prooi een gevoel van opluchting en voldoening.

[thb_gap height=”30″]
8.4
  • visueel orgasme
  • awesome monster- en leveldesign
  • besturing te complex
  • grinden, grinden & grinden

BESLUIT

Een reactie achterlaten