fbpx

Modern Warfare is meest gespeelde Call of Duty van deze generatie

Call of Duty: Modern Warfare is de populairste Call of Duty van deze generatie. Niet alleen wordt het spel veel meer gespeeld dan zijn voorgangers, ook maakte de titel de grootste omzet van 1 miljard dollar. En bereikt daarmee twee mijlpalen in één klap. De terugkeer naar euhm… Modern Warfare wordt duidelijk gesmaakt door de spelers.

Activision maakte bekend dat de ‘reboot’ van Infinity Ward wereldwijd 1 miljard dollar aan omzet binnenbracht. Een gigantisch bedrag Maar het wordt nog frappanter, want de game deed dat slechts in 50 dagen. Geen wonder dat Modern Warfare eerdere delen in de reeks, zoals Call of Duty: WWII, Advanced Warfare, Infinite Warfare en zelfs Black Ops 4 ver achter zich laat.


Om het succes van Modern Warfare nog wat extra in de verf te zetten, loste Activision nog enkele statistieken. Zo wist de uitgever te vertellen dat spelers gezamenlijk meer dan 500 miljoen uur in de game gestoken hebben, verdeeld over 300 miljoen multiplayer-potjes. Wij willen dus niet weten hoeveel kogels er in het rond vlogen.

Byron Beede, de Executive Vice President en General Manager voor Call of Duty, is dan ook zeer tevreden:

“Het momentum van Modern Warfare is vanaf dag één al onvoorstelbaar. We vestigen nieuwe mijlpalen voor de franchise en het is geweldig om de fantastische respons van de fans te zien. Natuurlijk zullen supercoole content blijven toevoegen, dus het zit er nog niet op.”

Heb jij Call of Duty: Modern Warfare al gespeeld?

 

Een reactie achterlaten