fbpx

Modder verdient 6000 dollar aan De Sims 4 dankzij drugs

De Sims 4 tovert al jouw dromen om tot een virtuele werkelijkheid. Of toch de meeste. De ganse dag weed roken hoort daar niet bij, en dat moest volgens één gamer anders. Hij ontwikkelde een mod die drugshandel naar de wereld van de Sims brengt. Het beste van het verhaal? Hij verdient er zakken geld mee.

Hoe de bal aan het rollen ging? Filip (hij wil enkel zijn voornaam kwijt) was oorspronkelijk geen fan van The Sims. Hij gebruikte de game om een virtueel model te maken van zijn droomkeuken en andere geplande renovaties aan zijn huis. Tijdens het modden stootte hij op verschillende drugsgerelateerde 3D-modellen zoals lijntjes cocaïne en waterpijpen en kreeg hij het idee om de Sims met echte drugs te laten experimenteren.


De voorbije zes maanden werkte hij aan Basemental, een mod die weed, coke, MDMA en metamfetamines aan de game toevoegt. Sims kunnen op de Dark Web surfen om drugs te scoren of hun eigen drugshandel opzetten. Ze ervaren de high en ook de katers en depressies wanneer de roes is uitgewerkt. Ze kunnen overlijden aan een overdosis of een ernstige verslaving ontwikkelen. In combinatie met WhickedWhims, een andere mod die seks in de Sims toelaat, kan je zelfs tijdens wanhopige momenten je lichaam verkopen voor een shot of een lijntje.

Dat De Sims 4 op drugs best populair is, merkt Filip aan de donaties. Via donatieplatform Patreon ontvangt hij zo’n 6000 dollar per maand van andere gamers. Hij voegt regelmatig veelgevraagde features toe aan zijn mod, maar doet dit altijd doordacht. Een job als drugdealer komt gepaard met alle ‘vervelende taakjes’, dus Sims die dealen worden continu lastig gevallen met vervelende telefoontjes. Verslaafde Sims omschrijft hij als een pain in the ass omdat ze sterke moodswings hebben.

De modder benadrukt dat het niet de bedoeling is om mensen aan te zetten tot drugs. Hij bekijkt het als de ultieme simulatie waarbij alles mogelijk is, dus ook de duistere kantjes van het leven. Zijn doel is om spelers dingen te laten ervaren die ze in het echte leven niet zouden doen. Nobel, maar dat rinkelende spaarvarken is toch mooi meegenomen.

Een reactie achterlaten