fbpx

Modder bouwt eerste PlayStation 5 met waterkoeling

PS5 custom

De PlayStation 5 is groot. En da’s omdat het een enorme ventilator bevat om de console gekoeld te houden. Maar hoe de PS5 eruitzien zonder die ingebouwde koeling? De Vietnamese hardware modder Nhenhophach nam de proef op de som en herontwierp de console met waterkoeling. En dat levert een behoorlijk indrukwekkende machine op.

Zoals je kan zien op de afbeeldingen, is het toestel een stuk kleiner dan de originele PS5. Ware het niet van de grote plastic case. Eén nadeel is wel dat Nhenhophach niet meteen zicht heeft op de temperatuur van de interne componenten, aangezien de waterkoeling slechts aan de buitenkant bevestigd is. Door de watertemperatuur te meten, heeft hij wel een idee van de interne temperatuur, al kan daar een lichte marge op zitten.


Op zijn YouTube-kanaal video legt Nhenhophach uit dat deze console slechts het eerste toestel is en dat hij er nog meer zal maken. Bovendien laat hij vallen dat er plannen zijn om het apparaat te verkopen. En om een pc te maken van gebaseerd op hetzelfde principe. Check vanaf 12m10 om de finale versie van de console te zien.

Of hij zich de woede van Sony op de hals haalt door zijn creatie te commercialiseren? Waarschijnlijk wel. Als hij de PlayStation-naam blijft gebruiken, zal het niet lang duren voor hij gecontacteerd wordt door de juridische afdeling van de consolemaker. Ook de Canadese firma die zwarte faceplates wou verkopen moest de handelsactiviteiten stopzetten.

Schermafbeelding 2021 03 08 om 19.19.34

Schermafbeelding 2021 03 08 om 19.20.49

Schermafbeelding 2021 03 08 om 19.21.21

Schermafbeelding 2021 03 08 om 19.21.41

Een reactie achterlaten