fbpx

Mobiele Fortnite krijgt toch cross-platform play met Xbox One

Vorige week kondigde Epic Games de mobiele versie van Fortnite Battle Royal aan. Toen liet de ontwikkelaar uitschijnen dat de ontwikkeling gesteund werd door Sony. Daarbovenop werd Xbox One niet vernoemd bij de ondersteunde platformen voor cross-platform play. Blijkbaar was een foutje van hun kant want Microsoft’s console krijgt ook alle ondersteuning.

Cross-platform play en aankopen worden wel degelijk gedeeld tussen Xbox One, PC, Mac, iOS en Android. Epic Games benadrukt dat het nauw samengewerkt heeft met Microsoft om deze features mogelijk te maken. De ondersteuning komt op hetzelfde moment als van de andere consoles. Cross-play tussen PS4 en Xbox One blijft onbestaande, de specifieke reden daarvoor wil de ontwikkelaar niet geven.


Vanaf maandag 12 maart start het Fortnite Invite Event op iOS. Door je te registeren op de website van de game kan je de mobiele variant al uittesten en krijg je een aantal codes die je kan verpatsen aan je vrienden. Android-gebruikers moeten nog wat geduld uitoefenen, die versie komt pas over een aantal maanden.

Een reactie achterlaten