fbpx

Microsoft stopt met Xbox Fitness

Je dagelijkse fitnessbeurt met Xbox One zal binnenkort eindigen. Voorlopig kan je nog een jaar jouw slanke taille of gespierde sixpack in ere houden, maar vanaf 1 juli 2017 sluit Microsoft definitief de deuren Xbox Fitness.

De service lanceerde samen met de launch van de Xbox One in november 2013. Het gaf gebruikers toegang tot speciale workouts van Jillian Michaels en P90X-beedenker Tony Horton. De applicatie werd meerdere keren gebruikt om Kinect 2.0 te demonstreren en staat nog altijd uitgelicht als gratis voordeel voor Gold-abonnementen. Erica Bell, de Marketing Coördinator en Community Manager van Xbox Fitness meldde het volgende:


Aangezien de service terugvalt op het regelmatig uitbrengen van nieuwe en spannende content, heeft Microsoft bekeken hoe realistisch het is om deze service te behouden. Daarom hebben we beslissing genomen om de Xbox Fitness stapsgewijs af te bouwen over het komende jaar.

Vanaf nu kunnen nieuwkomers niet langer extra’s aankopen voor de service. Daarbovenop zal de applicatie tegen het einde van dit jaar verdwijnen als gratis voordeel voor Gold-leden. Concreet ziet de stopzetting van Xbox Fitness er als volgt uit:

  • Vanaf vandaag, 27 juni, is de content van Xbox Fitness niet langer beschikbaar als aankoop. Huidige gebruikers kunnen hun aangekochte content nog het komende jaar gebruiken (tot 30 juni 2017).
  • Op 15 december 2016 wordt de applicatie verwijderd als ‘Free with Gold’ aanbieding. Tot dan kunnen Gold-leden de applicatie gebruiken en meer dan dertig verschillende workouts streamen.
  • Op 1 juli 2017 kunnen gamers Xbox Fitness en alle extra content van de applicatie niet langer niet meer downloaden of spelen. Hiertoe behoren ook de extra’s die je reeds aangekocht hebt. De extra content zal niet meer speelbaar zijn in de game en gebruikers kunnen niet langer de Xbox Fitness en de workouts gebruiken.

Tot slot bedankte Erica Bell de gebruikers en benadrukte ze dat het team blij is dat hun fitness-applicatie deel mocht uitmaken van sommige mensen hun zoektocht naar een gezonder leven.

Een reactie achterlaten