fbpx

Microsoft onthult releasedatum en tech specs van Xbox Series S

Microsoft heeft de releasedatum en technische details van de Xbox Series S onthuld via een trailer. De Xbox Series S verschijnt op 10 november en kost €299. Hij is de helft compacter dan de Xbox Series X en krijgt een SSD van 512 GB. De console zou echter de grafische prestaties van de Series X kunnen evenaren. Enkel niet in native 4K.

De SSD van de goedkopere Xbox Series S wordt 512 GB groot, de de helft van de Xbox Series X die een 1 TB SDD bevat. 512 GB is niet bijster veel, vooral omdat de Series S een all digital console is en games enkel gedownload kunnen worden.


Microsoft maakt duidelijk dat de console ondanks zijn lagere prijskaartje wel next-gen graphics zal hebben. De console ondersteunt ray-tracing en zou grotendeels de grafische prestaties van de Xbox Series X kunnen evenaren. Enkel niet aan een native 4K resolutie.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

De Series S ondersteunt een resolutie van 1440p aan max 120 fps. Bij games gaat de console het beeld softwarematig upscalen tot 4K. Media in 4K streamen via apps zoals Netflix kan wel. Of de Series S ook een minder krachtige CPU en GPU zal krijgen, is niet bekend. Maar gezien het lagere prijskaartje en het gegeven dat de console games niet in native 4K kan draaien, lijkt ons dat logisch.

De kleinere SSD is echter onze grootste bezorgdheid. Als je ziet hoeveel ruimte current-gen games innemen, vrezen we dat de SSD in een wip zal volstaan. De video zegt niets over uitbreidbare opslag, maar er wordt van uitgegaan dat de Series S net als de Series X gebruik zal maken van hetzelfde type uitbreidingskaarten.

De Xbox Series X heeft achteraan een 3.2 USB-poort om de opslag uit te breiden. Via externe opslagmedia kan je Xbox One-games spelen, maar next-gen Xbox-games kunnen enkel vanop de zogenaamde Storage Expansion Cards. Dat zijn custom geheugenkaarten die Microsoft samen met Seagate heeft ontwikkeld. Een prijs is nog niet bekend.

De Series S zal op 10 november gelanceerd worden, normaal gezien samen met de Xbox Series X. Sony zou daarentegen wel eens voor een gefaseerde launch opteren waarbij de PS5 eerst in de VS verschijnt en pas later in Europa.

3644166 externalNEEkfz9rJPVqS4sx6jh3t 1200 80

Laat een reactie achter