fbpx

Microsoft en Nintendo vieren crossplay van Minecraft

crossplay Nintendo Microsoft

Een verbroedering tussen twee verschillende uitgevers op Twitter: je ziet het niet vaak, maar toch is het gebeurd. Allemaal dankzij de release van de crossplay-update voor Minecraft. Dankzij de nieuwe patch kunnen spelers op pc, Xbox One en Nintendo Switch samen een koninkrijk bouwen. Sony blijft als enkeling achter en dat willen Nintendo en Microsoft natuurlijk in de verf zetten.

Het was Nintendo, die het gesprek in gang zette. De uitgever stuurde een tweet naar Xbox om te vragen of die iets wilde bouwen, nu crossplay geactiveerd is:


Opvallend: het antwoord van Xbox was meteen positief. De jongens en meisjes van Microsoft hadden er duidelijk zin in. Al hadden ze niet meteen een idee voor een Minecraft-paleis:

Minecraft zelf bracht de redding en stelde het eerste bouwwerk van beide uitgevers voor. Een schot in de roos, want de fans vonden het geweldig. En maakten daarmee ook meteen verwijzingen naar Sony.

Geniaal om te zien dat uitgever op sociale media ook games kunnen vieren als één community. Nu Sony nog en gamers zijn eindelijk verenigd.

Een reactie achterlaten