fbpx

Metro Exodus voor PC enkel te koop op Epic Games Store

Metro Exodus

De Epic Games Store is zijn offensief tegen Steam begonnen. Na The Division 2 heeft Epic Games ook een deal met Deep Silver om Metro Exodus voor PC als enige platform te mogen verkopen. Daardoor laat uitgever Deep Silver ook de prijs van de game zakken. Metro: Exodus zal slechts 49,99 euro kosten in plaats van 59,99 euro.

Het is niet verrassend dat steeds meer uitgevers kiezen voor de Epic Games Store. De omzetverdeling van een game is daar namelijk veel voordeliger. In tegenstelling tot de 70% van Steam, gaat bij de Epic Games Store maar liefst 88% van de opbrengst terug naar de ontwikkelaar en uitgever. De reden ook waarom Deep Silver de prijs plots laat zakken.


De exclusieve deal met Epic Games Store is niet voor eeuwig. Na 1 jaar mag Steam de game ook gaan verkopen. Heb je de game al op Steam gepre-orderd? Dan kan je gewoon jouw exemplaar via Steam downloaden op de launchdag. Wie de season pass aangeschaft heeft of van plan is om de dlc standalone te kopen via Steam omdat-ie een geldige pre-order heeft via dat platform, kan dat ook nog. Pre-orders vanaf vandaag zijn echter alleen mogelijk via de Epic Games Store.

Valve heeft in ieder geval al laten weten dat het de praktijken om Metro Exodus te schrappen van Steam oneerlijk vindt. Voor omdat er al zo’n lange pre-sale periode was. Helaas staat de platformhouder machteloos tegenover de beslissing van Deep Silver en verontschuldigt zich dan ook bij de fans.

Een reactie achterlaten