fbpx

Metro Exodus brengt zijn uitbreidingen in kaart

Metro Exodus

Ontwikkelaar 4A Games en uitgever Deep Silver hebben hun plannen uit de doeken gedaan voor de seizoenspas van Metro Exodus. Er zijn nog twee uitbreidingen onderweg, die de wereld van Metro verder uitdiepen. Al sta je deze keer niet in de schoenen van Artyom.

Het eerste verhaal, The Two Colonels, zien we door de ogen van Colonel Khlebnikov en speelt zich af in de duistere Metro-tunnels onder de stad Novosibirsk. Het ziet er somber uit voor de gemeenschap die zich er gevestigd heeft, want de tunnels brokkelen verder af, mutanten worden steeds agressiever en de middelen om de radioactiviteit op afstand te houden zijn bijna uitgeput.


Tijdens dit wanhopige scenario gaat Colonel Khlebnikov op zoek naar zijn zoon Kirill en ziet hij hoe Novosibirsk langzaam maar zeker zijn einde tegemoet gaat. Verwacht dus opnieuw intense gameplay in de duistere, nauwe gangen van de metro. Al kan je vijanden bevechten met de gloednieuwe vlammenwerper.

In het tweede avontuur kruipen we in de huid van Sam, de enige Spartaan van Amerikaanse oorsprong. Voordat de bommen vielen, was Sam een soldaat bij de Amerikaanse ambassade in Moskou. Hij hoopte ooit terug te gaan naar Amerika en zijn familie, maar toen de oorlog begon, liet hij die hoop snel weer varen. Totdat hij ontdekte dat Moskou niet de enige stad was die de kernramp overleefd had. De man trekt naar de haven van Vladivostok om te zien of hij nog een boot kan vinden die hem naar Amerika kan brengen.

Sam’s Story introduceert een compleet nieuwe omgeving, waarin Sam al zijn vaardigheden moet gebruiken om te overleven. Want de regio van Vladivostok is even dodelijk als de rest van post-apocalyptisch Rusland.

De eerste uitbreiding ligt deze zomer al in de rekken. Allicht tegen september. De tweede uitbreiding verschijnt pas in 2020.

Een reactie achterlaten