fbpx

Metal Gear Survive heeft releasedatum beet

Hideo Kojima mag dan al een tijdje weg zijn bij Konami, toch wil de uitgever zijn bekende stealth-reeks verderzetten met Metal Gear Survive. De game kreeg ondertussen een releasedatum opgeplakt. Vanaf 22 februari 2018 mag je de sluipende supersoldaat uithangen op zowel pc, Xbox One als PS4.

Deze keer hoef je het niet op te nemen tegen een vijandelijk leger en een gigantische Metal Gear, maar word je na de gebeurtenissen van Ground Zeroes naar een andere dimensie gezogen. Wacht, wat? Jawel, de mannen van Mother Base komen terecht in een bovennatuurlijke wereld waar dodelijke gedrochten en lelijke breinvreters de plak zwaaien.


Aan jou om te overleven door de monsters uit te schakelen of er ongezien voorbij te sneaken. Tijdens je avontuur kan je wapens en uitrusting in elkaar knutselen via het crafting-menu en moet je voedsel en water verzamelen om te overleven. Klinkt een beetje als Metal Gear Solid 3: Snake Eater, dus. Cool is trouwens dat je een kamp kan opslaan met allerlei faciliteiten om je overlevingstocht iets draaglijker te maken.

Hebben we al gezegd dat je de game ook in co-op kan spelen? De campaign blijft natuurlijk beperkt tot een solo playthrough, maar samen met 3 maten kan je online wel een paar zombies van kant maken. Die dan weer coole loot droppen die je kan meenemen naar de singleplayer.

Klinkt op zich nog wel leuk, al zijn we vooral benieuwd naar hoe de game speelt. Op 22 februari zullen we het weten.

Een reactie achterlaten