fbpx

Met moordgame Twelve Minutes ben je 15 tot 18 uur zoet

12 minutes

Toegegeven, de titel hierboven lijkt op een contradictio in terminis, maar klopt. Ontwikkelaar Annapurna Interactive heeft namelijk bekendgemaakt dat zijn nieuwe game Twelve Minutes ondanks de titel zo’n 15 tot 18 uur duurt, als je alles wil weten. Momenteel is de studio bezig aan de laatste loodjes, dus belandt de game zeker de komende weken in digitale rekken op Xbox en pc.

Twelve Minutes is een ietwat bizarre game, omdat-ie op ’t eerste zicht slechts 12 minuten duurt. In deze titel kom je ’s avonds thuis van je werk, om samen te genieten van het avondeten met je vrouw. Voor je het weet, stormt een politieagent je huis binnen en beschuldigt hij je vrouw van moord. De hele situatie escaleert en je personage wordt morsdood geslagen.


Een gezellige avond is iets anders, maar gelukkig wordt de tijd even later gereset naar het moment waarop jij thuiskomt. Hoewel je echtgenote niet weet wat er staat te gebeuren, herinner jij je nog alles.

Door de moord opnieuw te herbeleven moet jij uitzoeken wat er aan de hand is en het mysterie te ontrafelen. Ook Twelve Minutes wordt een soort Groundhog Day ervaring, net als Returnal en Deathloop.

De game gooide al hoge ogen toen hij getoond werd op E3 2019. Niet alleen door het design, maar ook door de acteurs die eraan verbonden zijn: niemand minder dan Daisy Ridley, James McAvoy en Willem Dafoe spelen mee.

Voor wie er toch niet zo’n goed beeld van heeft, hieronder nog even de vette reveal trailer.

Een reactie achterlaten