fbpx

Meerdere doden bij schietpartij op gametoernooi in Florida

schietpartij

Verschillende Amerikaanse media melden dat er schietpartij uitgebroken is op gametoernooi van Madden 19 in Jacksonville, Florida. Tijdens de livestream van de competitie waren verschillende schoten te horen. Volgens de eerste berichten waren er meerdere slachtoffers gevallen.

De schietpartij vond plaats in de GLHF Game Bar, een restaurant waar kwalificatie-wedstrijden gehouden worden voor het toernooi. De lokale politie waarschuwt om uit de buurt te blijven. Op het moment van schrijven is een SWAT-team de buurt nog aan het uitkammen om een eventuele tweede dader te vinden.


Daarnaast meldt het lokale politiekorps dat er meerdere doden en verschillende gewonden zijn. Vermoedelijk werd ook een van de schutters neergeschoten.

Om 16u30 Amerikaanse tijd geeft de sheriff een eerste verklaring van het incident. Allicht krijgen we dan een beter zicht op de balans van de slachtoffers.

Dit is het tweede schietincident op korte tijd. Vrijdagavond vielen namelijk ook al één dode en twee gewonden na een schietpartij tijdens een football-match in een lokale middelbare school. Onze gedachten gaan alvast uit naar de personen die deze gruwelijke gebeurtenis hebben meegemaakt.

UPDATE: Volgens nieuwe berichten was de schutter tijdens het Madden 19 toernooi, een deelnemende speler, die zijn match verloren had. De man haalde een pistool boven, schoot vier spelers dood en verwondde een 10-tal andere spelers. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Drini Gjoka, een bekende Madden-speler, was ook ook op het toernooi aanwezig, maar wist te ontsnappen met een kleine schotwonde.

Ook Chris McFarland kwam er met de schrik vanaf, al had het voor hem erger kunnen zijn.

Een reactie achterlaten