fbpx

‘Mass Effect: Legendary Edition toch uitgesteld naar 2021’

Mass Effect

Hoewel EA de remaster van de Mass Effect trilogie nog steeds niet aangekondigd heeft, zou de bundel nu uitgesteld zijn naar volgend jaar. Oorspronkelijk zou de uitgever Mass Effect: Legendary Edition onthullen en lanceren in oktober, al wil BioWare de release doorschuiven naar volgend jaar.

Het nieuws komt opnieuw van Jeff Grubb, de reporter van GamesBeat die al vaker details gelost heeft over de Mass Effect trilogie. Grubb had contact met enkele bronnen die nauw verwant zijn met de ontwikkeling van de game. De klokkenluiders vertelden hem dat de originele Mass Effect de reden is voor het uitstel. Die game zou bijlange niet de kwaliteit halen van de rest van de bundel. Volgens de makers zou de game een slechte eerste indruk maken bij nieuwe kopers, maar ook een teleurstelling zijn in vergelijking met de indrukwekkende upgrade voor deel 2 & 3.


Volgens Grubb weet het ontwikkelingsteam dat de problemen zowel bij de sterk verouderde graphics als bij de gameplay liggen. En die wil het team verhelpen om de fans van de reeks een waardige bundel te presenteren.

Enige wat ontbreekt in de Legendary Edition, zou de multiplayer van Mass Effect 3 zijn. Anderzijds zullen wel alle uitbreidingen en dlc’s in de bundel zitten. De volledige Mass Effect ervaring dus. Of althans wat betreft het verhaal van Commander Shepard.

Wij kijkt ernaar uit om opnieuw het heelal te redden van de Reapers?

Een reactie achterlaten