fbpx

Mass Effect: Legendary Edition heeft releasedatum beet

Ontwikkelaar BioWare en uitgever EA hebben eindelijk de releasedatum van Mass Effect: Legendary Edition onthuld. De geremasterde bundel verschijnt op 14 mei en brengt een overload aan upgrades naar de originele trilogie. De game komt naar PS4, Xbox One en pc.

De Legendary Edition bevat alle drie originele games, inclusief alle dlc. Je vindt dus niet alleen alle verhaaluitbreidingen terug, maar ook alle weapon packs, armour packs en meer. Gemakkelijk 200 uur aan spelplezier dus.


De bovenstaande trailer geeft je een idee van alle verbeteringen en dat zijn er een hele hoop. Zo ondersteunt de trilogie een 4k-resolutie en HDR. Daarnaast kregen de personagemodellen een upgrade en de belichting werd bijgewerkt. De resolutie van texturen ligt 4 tot 16 keer hoger en shaders zijn geüpgraded. De games kregen nieuwe visuele effecten, verbeterde schaduwen, en een herwerkte depth-of-field.

De games zijn ontworpen voor de vorige generatie consoles, maar krijgen op PS5 en Xbox Series X snellere laadtijden. Ook de gameplay, vooral in Mass Effect 1, krijgt een upgrade. Verwacht bijvoorbeeld een betere user interface en een upgrade voor de HUD, slimmere AI en updates die de ervaring gelijk trekken met de sequels.

Enkel de multiplayer is niet aanwezig. Volgens BioWare zou dat te veel ontwikkelingstijd gekost hebben. Ze maakten al snel de beslissing om met deze Legendary Edition vooral een verhalende ervaring te brengen en beslisten om de multiplayer te laten vallen.

Last, but not least is er nog de character creator. Zo stond het uiterlijk van de vrouwelijke shepard pas op punt in Mass Effect 3. Dat model is echter doorgetrokken naar de eerdere games, zodat je FemShep er in elke game hetzelfde uitziet. Daarnaast heeft de creator een stuk meer opties, voor het geval dat je van jouw Shepard een doodenge ruimtepiraat wil maken.

Mass Effect: Legendary Edition komt op 14 mei naar PS4, Xbox One en PC.

Een reactie achterlaten