fbpx

Mass Effect: Legendary Edition brengt visuele upgrades in beeld

Ontwikkelaar BioWare heeft een nieuwe trailer gedropt van Mass Effect: Legendary Edition die de talrijke visuele upgrades van de collectie in beeld brengt. Interessant om te zien, want de verschillen zijn echt gigantisch als je originele releases ernaast zet.

Zo werd de kwaliteit van texturen verviervoudigd. Niet alleen geeft dat een veel scherpere look aan de games, ook personages en omgevingen zijn veel realistischer. En als je weet dat de trilogie zo’n 30.000 afzonderlijke texturen telt, was de upgrade een hele karwei.


Niet alleen texturen kregen een upgrade, want ook 3D-modellen, particle effects, de user interface, cutscenes en zelfs de belichting werden onder handen genomen. Het resultaat is dat details veel harder in het oog springen, maar ook dat de algemene belichting veel helderder is, mede dankzij HDR.

Als je wil weten hoe BioWare de gigantische taak van de remasters heeft aangepakt, check je best even de PlayStation Blog. De studio beschrijft daar uitgebreid hoe-ie te werk gegaan is om het huidige resultaat te bereiken.

Mass Effect: Legendary Edition ligt vanaf 14 mei in de rekken.

Een reactie achterlaten