fbpx

Marvel trapt nieuwe superheldenseizoen op gang met WandaVision

Na een jaar vol filmellende en uitstellen geeft Marvel eindelijk de aftrap van Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Dat doet het met WandaVision, de langverwachte serie rond superheld Vision. Dat WandaVision niet je doorsnee superheldenreeks wordt, blijkt uit de nieuwe trailer voor de reeks.

De serie die je vanaf vandaag op Disney+ kan bekijken, mixt klassieke Amerikaanse sitcoms met een superheldenverhaal. We zien hoe superhelden Scarlett Witch (echte naam: Wanda Maximoff) en Vision een doorsnee leventje leiden in een Amerikaanse woonwijk, maar al snel blijkt er helemaal niets van aan.


WandaVision wordt eigenzinnig en mysterieus. De serie toont de superhelden in sitcoms doorheen de jaren. Het begint als een tv-show uit de jaren ’50 en evolueert zo tot. Hoe de vork precies in de steel zit, weten we niet. Leven de superhelden in een alternatief tv-universum? De reeks speelt zich immers af na Avengers: Endgame waarin Vision sterft.

Benieuwd hoe WandaVision precies in elkaar zit. In totaal zou het eerste seizoen negen afleveringen van telkens een half uurtje lang zijn. De eerste 2 afleveringen staan sinds vandaag live op Disneys streamingdienst.

WandaVision is belangrijk voor Marvel. Het is niet alleen de start van Fase 4 van het MCU, maar ook de eerste Marvel Original-serie. Volgens acteur Paul Bettany die Vision vertolkt bevat het eerste seizoen van de reeks meer VFX shots dan Avengers: Endgame. Wat genoeg zegt over het monsterbudget dat Marvel in de serie heeft gepompt.

Het is ook de eerste van een reeks nieuwe Marvel-series. Vanaf 19 maart krijgen we The Falcon and The Winter Soldier te zien, in mei volgt Loki en in het najaar Ms. Marvel en Hawkeye.

Nog geen Disney+? Dan kan je hier terecht voor een abo.

Een reactie achterlaten