fbpx

Mario + Rabbids: Kingdom Battle is even gek als hardcore

Mario + Rabbids

De volgende topgame voor de Nintendo Switch? Dat moet wel deze jolige kruisbestuiving zijn. Mario + Rabbids: Kingdom Battle is een mash-up tussen de kleurrijke wereld van superheld Mario en de knotsgekke konijnen van Ubisoft. Of het de zoveelste platformer of een partygame geworden is? Nope. Kingdom Battle is een rasechte turn-based strategiegame. Zoals XCOM, maar dan met crossdressende konijnen.

Het verhaal is eenvoudig. De konijnen vallen Mushroom Kingdom en zetten de boel op stelten, waardoor de immer plichtbewuste Mario de strijd aangaat met de horden Rabbids. Hij vindt zelfs vier konijnen die maar al te graag meeknokken tegen hun eigen soort. Om hun trouw aan Mario te tonen halen ze hun cosplaytalenten boven en verkleden ze zich als Mario’s vrienden. Een Rabbid prinses Peach? Ach ja, waarom niet.


MRKB_11_screen_PR_010817_6PM_1501585586

In deze game wissel je voortdurend tussen twee spelmodi. Tussen de gevechten zit je in de Exploration Mode waarin je de wereld kan verkennen, een zoektocht met lichte platformelementen. Zo moet je door magische pijpen glijden, vijanden platspringen en munten verzamelen. Wie hard genoeg zijn best doet en zijn omgeving voldoende verkent, wordt beloond met geheime extra’s.

MRKB_Screen_Combat_aom_E3_170612_215pm_1497264509

Maar het echte plezier zit hem in de turn-based gevechten. In de Battle Mode moet je op strategische wijze beurtelings aanvallen uit je lasergeweer schudden om het vijandelijke team te verrassen. Eerst kiezen naar welke locatie je jouw personage bewegen, om erna die schuilende Rabbid onder vuur te nemen.

Echte turn-based strategy dus, maar met een twist. Zo kan je twee teamleden laten samenwerken en Luigi bijvoorbeeld door Mario richting vijand laten katapulteren. Of je kan ook een nabije vijand een snelle mep verkopen om erna terug naar dekking te lopen. Wie zijn aanvallen nauwkeurig plant, kan het gevecht doen keren. Later wordt het slagveld nog complexer met pijpleidingen die dienen als shortcuts en schuilplaatsen die je aan flarden kan schieten.

MRKB_09_screen_PR_010817_6PM_1501585585

Elk personage heeft ook een skill tree die steeds meer tactische opties vrijgeeft. Door orbs te verzamelen met overwinningen kan je de moveset van elk personage verbeteren. Zo kan je de koeltijd van een speciale aanval korter maken of de kracht opvoeren, al is de plaatsing van je personage minstens even belangrijk. Vooral wanneer die reusachtige Rabbids ten tonele verschijnen, kolossen van vijanden die niet terugdeinzen door een simpele slag of stoot. Een extra ommetje maken of voor afleiding zorgen, kan wonderen doen om de overwinning te behalen.

Kleurrijk, geniaal en humoristisch zijn termen die Mario + Rabbids: Kingdom Battle perfect omschrijven. O ja, en ook best gedurfd. De game oogt dan wel kindvriendelijk, onder de cartoony looks schuilt een bijzonder diepe en gelaagde hardcore strategiegame waar onze Switch alvast overuren zal voor draaien.

 

Een reactie achterlaten