fbpx

Mario + Rabbids Battle Kingdom: Donkey Kong Adventure

Donkey Kong Switch

Dit kan zowat de kortste review worden in de geschiedenis van Invader. Want hoe evident het ook mag zijn: deze uitbreiding is essentieel voor mensen die geen genoeg kunnen krijgen van Mario + Rabbids: Battle Kingdom. Donkey Kong Adventure neemt de verrassend succesvolle samenwerking tussen Nintendo en Ubisoft, en breit er een sterk hoofdstuk aan vast met twee allesvernietigende werpapen in de hoofdrol.

In de aap gelogeerd

De meest in het oog springende toevoeging van deze Donkey Kong Adventure, zijn natuurlijk de twee nieuwe personages: Donkey Kong en grijsaard Rabbid Cranky. In vergelijking met Mario’s teamleden zijn beiden extreem krachtige toevoegingen. Misschien zelfs een tikkeltje overpowered, al geven we meteen toe dat de nieuwe levels en vijanden duidelijk gemaakt zijn met deze twee characters in het achterhoofd. Donkey Kong zelf is een wandelende tank die dankzij strategisch geplaatste lianen enorme afstanden kan overbruggen zonder een stap te moeten zetten. Als koning van de jungle kan hij ook stukken van het decor, kratten en andere personages vastgrijpen en in het rond gooien. En dankzij een stevige dosis levenspunten, kan je je moeiteloos naar het midden van de vijandelijke linies begeven. Kortom, met Donkey Kong zijn de battles beweeglijker, explosiever en meer onvoorspelbaar dan voorheen.

Oud zeer

Die ouwe Rabbid Cranky mag er ook wel zijn. Zijn wandelstok doet dubbel dienst als vuurwapen dat granaten lanceert. Dat de humor ook nog steeds goed zit in de wereld van Battle Kingdom, bewijst opa’s Long Story skill, waarmee hij vijanden in slaap doet zwijmelen. De nieuwe campagne van Donkey Kong Adventure levert gemakkelijk zo’n 8 uurtjes extra speeltijd op, enkele heerlijke baasgevechten en vooral veel plezier. Omdat de jongens en meisjes van Ubisoft Parijs steeds nieuwe manieren zoeken om de bestaande formule door elkaar te schudden en nieuwe kwinkslagen aan de tactische dierenoorlog toe te voegen. Was je dol op deze geschifte strategische combo, dan moet je deze DLC gewoon blindelings in huis halen.

8.6
  • erg uitgebreid
  • coole nieuwe personages
  • geslaagde challenge mode
  • Verhaal erg nonsensicaal

BESLUIT

Deze tropische uitbreiding komt perfect op tijd. De makers pakken uit met enkele creatieve vernieuwingen waardoor de strategische battles nog inventiever, geestiger en verslavender worden.

Een reactie achterlaten