fbpx

Makers willen Marvel’s Avengers redden met resem contentupdates

Avengers

Hoewel Marvel’s Avengers beantwoordt aan de ultieme superheldenfantasie, lijkt de game het toch niet zo goed te doen als gehoopt. Afgelopen week – amper een maand na release – zakte het spelersaantal op pc onder de 1000. Dat komt volgens de spelers door de vele bugs en de eentonigheid van de missies. Ontwikkelaar Crystal Dynamics gelooft echter dat spelers hun weg terug zullen vinden eens er nieuwe content komt.

Scott Amos, studiohoofd van Crystal Dynamics, is ondanks de lage spelersaantallen optimistisch over de toekomst van de game. Via Kotaku liet hij weten dat er een volledig team werkt om de game te verbeteren en gelooft hij dat het aantal spelers gevoelig zal stijgen wanneer de nieuwe content verschijnt:


“De komende weken lanceren we verschillende nieuwigheden. Zo hebben we een nieuw War Zone missietype genaamd Tachyon Rifts. Maar ook een nieuwe outpost die het startpunt wordt van nieuwe story content. Een AIM Cloning Lab dat als raid dient voor 4 spelers en waarvoor je coole beloningen krijgt.”

En dan heeft Amos niet eens de extra personages aangehaald. Zo weten we dat Kate Bishop, Clint Barton, Black Panther en Spider-Man (die laatste enkel op PlayStation) naar de game komen. Amos is dus vrij gerust in de toekomst:

“We zijn er zeker van dat spelers terugkeren als we nieuwe content toevoegen. Meer nieuws volgt nog deze week in een nieuwe blogpost.”

Volegens de makers is Marvel’s Avengers na een lastige start terug op goede weg. Al blijft het zonde dat ook Crystal Dynamics in de val van het zogenaamde live service-model is gelopen. Anthem, Destiny 2, The Division en zelfs No Man’s Sky: er zijn al zoveel games verschenen die telkens struikelen over dezelfde hindernis: gamers aan het spelen houden. Maar goed, ongetwijfeld wordt Marvel’s Avengers ook een uitstekende service game. Op voorwaarde dat het wat tijd krijgt…

Een reactie achterlaten